https://www.mobil.se/nyheter/kuo-ipad-med-face-id-och-apple-watch-med-storre-skarm-slapps-i-ar
565516
Nyheter
Planerna sägs ligga fast

Kuo: Ipad med Face ID och Apple Watch med större skärm släpps i år

Den smått legendariske Apple-analytikern Ming-Chi Kuo hävdar att det redan i år kommer att släppas både en Ipad-modell med Face ID, samt nya Apple Watch-enheter med större skärmar.

Termen ”Apple-rykten” får nog många att spontant tänka på den koreanske analytikern Ming-Chi Kuo, en man vars facit när det gäller förutspåelser och obekräftade uppgifter står helt i en klass för sig. Kuo har helt enkelt väldigt ofta rätt. Och nu hävdar Kuo – som nu mer lämnat sin tidigare arbetsgivare KGI Securities till förmån för TF International Securities – att det både är en ny Ipad-modell med Face ID och Apple Watch-enheter med större skärmar på gång under året. Detta i en rapport som nu läckt ut där Kuo beskriver Apples så kallade roadmap för den närmaste tiden. 

Även en ny Macbook Air

Det är under årets andra halva som en eller flera Ipad-modeller med Face ID – det vill säga ansiktsigenkänning av samma slag som Iphone X är rustad med – ska offentliggöras, enligt Kuos rapport. Kuo har även tidigare kommit med samma förutspåelse, men de nya uppgifterna ”bekräftar” att Apples planer inte förändrats. Nya Apple Watch-enheter med större skärmar nämns också, närmare bestämt 15 procent större skärmar än vad tidigare modeller erbjudit. Dessutom menar Kuo att en ny Macbook Air också är aktuell, och att den ska vara förhållandevis överkomlig i pris. Vi får utgå i från att de Ipad-modeller som släpps med Face ID i så fall är Ipad Pro-modeller, då en ny enklare Ipad släpptes så sent som i våras.