https://www.mobil.se/nyheter/l-ckta-bilder-och-specifikationer-p-galaxy-s8-active
563732
Nyheter
Utan krökt skärm

Läckta bilder och specifikationer på Galaxy S8 Active

● BILDSPEL
Samsung Galaxy S8 Active verkar vara nära förestående då den nyligen dykt upp både på bild och med läckta slides som visar specifikationerna.

Samsung har gjort tåliga versioner sv sin Galaxy S-serie med namnet Active sedan Galaxy S4, men de senaste två har förblivit exklusiva för den amerikanska operatören AT&T och har därför inte hittat hit.

Att det finns en Galaxy S8 Active som är nära förestående är därför knappast någon överraskning, och för oss är det mer intressant att veta om det vinns någon chans att den hittar hit till Sverige. Av mängden läckor som dykt upp på sistone lär vi få veta det snart.

Mobilen på bilderna har i alla fall inte någon AT&T-logga, vilket är milt uppmuntrande, och när det inte finns någon annan S8 utan krökt skärm finns det ännu ett potentiellt säljargument för S8 Active i vår del av världen.

Specifikationerna på telefonen är ungefär desamma som för S8, det vill säga en 5,8-tumsskärm med 2960 x 1440 pixel, Snapdragon 835 (vilket kan tala emot en europeisk version, då den europeiska S8 har Exynos-chipset), 64 GB lagring och 4 GB arbetsminne. Batteriet har dock ökats på till hela 4000 mAh, och telefonen har en stöttålig ram som gör att den ska tåla fall enligt mil-std 810G. I gengäld blir telefonen lite större och tjockare och framför allt rejält mycket tyngre, 152,14 x 74,9 x 9,9 mm och 207 gram.