1
1
https://www.mobil.se/nyheter/lacka-apple-valjer-bort-samsung
572683
Nyheter
falskt
Att bli först räckte inte

Läcka: Apple väljer bort Samsung

Det uppges bli TSMC som ska tillverka kommande kretsar åt Apple.

Det var Samsung som först började tillverka kretsar som baserar sig på 3nm, men Apple har ändå valt att lägga framtida tillverkning på kretstillverkaren Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) och deras N3E-process, vilket kommer att inkludera framtida M3- och A17 Bionic-kretsar. Detta enligt Nikkei Asia.

Detta kommer att bli starten på Apples övergång till att använda 3nm istället för 5nm, men man uppger att de nya 3nm-kretsarna enbart kommer att användas i företagets flaggskeppsversioner av Iphone medan billigare modeller kommer att använda A16 Bionic som baserar sig på 4nm-teknik från TSMC.

Trots att Apple ska ha valt TSMC för produktionen av kommande kretsar så betyder inte det att Samsung inte kommer att vara inblandade, då TSMC i sin tur köper komponenter av Samsung.

Hur detta kommer att påverka priserna på kommande Iphone-modeller återstår att se, då analytiker räknar med att den nya 3nm-tekniken kommer att medföra en kostnadsökning på minst 40 procent jämfört med 5nm-tekniken.

Källa