Allt utom pris

Läcka avslöjar allt om Moto G5

Lenovos kommande budgetlur har avtäckts i förväg.

Publicerad Uppdaterad

Vi gillade Moto G4 Plus skarpt när vi testade luren förra året, så givetvis är vi nyfikna på uppföljaren, som ska avtäckas på Mobile World Congress. Eller snarare, den skulle ha gjort det.

Ivriga webbutiker har nämligen gått händelserna i förväg och pulicerat det mesta vi skulle vilja veta om telefonerna Moto G5 och Moto G5 Plus. Det enda som egentligen saknas är pris och lanseringsdatum, vilket ändå kommer vara annorlunda för den svenska marknaden.

De båda telefonerna är hyfsat lika varandra. Den Moto Z-inspirerade utsidan, vattenavstötande lack på komponenterna, två gigabyte arbetsminne, Android 7.0 och selfiekameror ligger lika mellan de två. Även fingeravtrycksläsare kan hittas i bägge lurarna.

Sedan grenar det av sig. Inuti hittar vi Snapdragon 430 respektive 625 och batterier på 2800 och 3000 milliamperetimmar vardera. Den bakre kameran landar på 12 respektive 13 megapixel och lagringen ligger på 32 eller 64 gigabyte. Just när det kommer till kameran har även Plus-modellen bättre autofokus. Vidare är skärmarna på fem respektive 5,2 tum, men upplösningen på 1920x1080 pixel är densamma.

Så länge kameran håller samma fina klass som förra året ser det helt klart lovande ut. Mängden arbetsminne känns något snålt tilltagen, åtminstone för Plus-modellen. Men samtidigt kanske prislappen blir något lägre i gengäld. Flaskhalsen med lagringsutrymme verkar vara åtgärdad i vilket fall.