Batteri, laddning och priser

Läcka avslöjar detaljer om Galaxy Watch 5 Pro

Det börjar dra ihop sig till Galaxy Unpacked där Samsung kommer att avslöja klockorna i Galaxy Watch 5-serien, men den här läckan hann före.

Publicerad Uppdaterad

Det är läckaren Roland Quandt som via publikationen WinFuture har kommit med en rad nya detaljer som Samsungs kommande smartklocka Galaxy Watch 5 Pro. 

Enligt Quandt kommer Watch 5 Pro att tack vare ett batteri på 590 mAh erbjuda en batteritid på upp till 80 timmar. Det större batteriet ger dock inte enbart en bättre batteritid utan även en större och tyngre klocka 10,5 millimeter tjock och 46,5 gram, vilket kan jämföras med exempelvis Galaxy Watch 4 (44 mm-versionen) som är 9,8 millimeter tjock och väger 30,3 gram.

Även laddningen kommer att bli effektivare med trådlös laddning på 10W vilket är dubbelt så mycket som för Watch 4-serien.

Quandt säger att samtliga klockor i Galaxy Watch 5-serien kommer att drivas av samma systemkrets som Watch 4-serien, det vill säga en Exynos W920, samt erbjuda upp till 16 gigabyte lagring samt LTE-anslutning via e-SIM. Skärmen ska komma att vara en amoled-skärm på 1,36-tum med en upplösning på 450x450 pixlar.

Klockan kommer att ha sensorer för pulsmätare, syremättnad och elektrokardiogram. Det spekuleras även i att det ska finnas en ny sensor utöver dessa – det är inte känt vad den kan komma att göra men det spekuleras i att det kan handla om en temperaturmätare.

Läckan tar även upp vad som påstås bli priserna för de kommande klockorna. Galaxy Watch 5 (40mm) påstås hamna på 299 euro och Galaxy Watch 5 (44mm) på 329 euro, medan Pro-modellen påstås hamna på 469 euro. LTE-versionerna ska kosta drygt 45 euro extra.

Källa