Marknadsförs som fullfjädrade datorer

Läcka avslöjar detaljer om Note 10-telefonerna

Ikväll offentliggörs Samsungs nya flaggskeppstelefoner under namnet Galaxy Note 10, men en stor läcka tycks redan ha avslöjat mängder av detaljer.

Publicerad Uppdaterad

Okej, vi ska villigt erkänna att det mesta om Galaxy Note 10 redan har läckt ut, dock i form av obekräftade uppgifter från mer eller mindre tillförlitliga källor. Det är förstås alltid svårt att bekräfta även läckors autenticitet, men det marknadsföringsmaterial för kommande Galaxy Note 10 som sajten Droid Life nu har kommit över känns onekligen övertygande, och många av de detaljer som vi redan hört om bekräftas också i dokumenten. Bland annat framgår det att den ordinarie Note 10-telefonen får en skärmstorlek på 6,3 tum och att Plusversionen kommer att ligga på 6,8 tum Dessutom står det klart att den Infinityskärm som de båda telefonerna rustats med ska ge ett närmast ”kantfritt” intryck. Som väntat så har båda versionerna av telefonen även fått ett kamerahål i mitten av skärmens överkant. 

Nya funktioner för S Pen

Den tillhörande styluspennan S Pen ska ha fått ett antal nya funktioner som föranlett att Samsung kallar den för ”en trollstav för din smartphone”. Det handlar således om ny funktionalitet för gestbaserad styrning. Med den nya versionen av S Pen kommer man även att kunna byta fotofilter, konvertera handskriven text och styra presentationer. Vidare avslöjas att Note 10 får ett batteri på 3 400 mAh och att Note 10+ får ett batteri på 4 300 mAh. Båda telefonerna ska vara försedda med en ny laddningsteknik kallad ”Super Charge”. Materialet som läckt ut visar även att Samsung gärna trycker på att telefonerna i det närmaste är att betrakta som fullfjädrade datorer. De amerikanska priserna börjar på 949 dollar för den ordinarie enheten och från 1 099 dollar för plusversionen. Det har cirkulerat uppgifter om upp till fyra versioner av Note 10 skulle vara aktuella, men det är inget som styrks av läckan. Samsungs Unpacked-event där Note 10-telefonerna presenteras drar igång ikväll klockan 22, och Mobil kommer självfallet att bevaka evenemanget. 

Källa