Nest WiFi Pro kan vara avslöjad

Läcka avslöjar Googles nya mesh-router

Googles nya Nest Wifi Pro kan komma att visas upp den 6 oktober.

Publicerad Uppdaterad

Det har under ett par månader ryktats om att Google arbetar på att lansera en ny router i Nest-serien. Nu kan en amerikansk butikssida ha varit lite för snabba på publiceringsknappen, och listar produkten Google Nest Wifi Pro. Enligt informationen handlar det om en ny mesh-router med stöd för WiFi-standarden WiFi 6E, och som kommer att säljas i paket med en, två eller tre enheter. Under ideala förhållanden uppges överföringshastigheten kunna komma upp i 9,6 Gbps. Varje enhet ska ven ha en port för nätverkskabel.

Enheterna uppges bli tillgängliga i färgerna Snow (vit), Linen (ljusbrun), Fog (ljusblå) och Lemongrass (ljust gulgrön). Priserna på butikssidan ligger på 200 dollar för en enhet, 300 dollar för ett tvåpack och 400 dollar för ett trepack. Det skulle placera de tre paketen prismässigt i trakterna av 2700 kronor, 4050 kronor och 5400 kronor.

Det finns ännu ingen officiell information om dessa enheter, men de kan eventuellt komma att presenteras vid Googles evenemang den 6 oktober då man förväntas presentera bland annat mobilerna Pixel 7 och Pixel 7 Pro, samt smartklockan Pixel Watch.

Källa