Mer bubblar upp till ytan

Läcka avslöjar mer om Googles vikbara mobil

Googles vikbara mobil med kodnamn Felix verkar ha fått fler detaljer avslöjade.

Publicerad Uppdaterad

Det har förekommit väldigt mycket spekulationer kring Googles första vikbara mobil. Nu har det dykt upp mer detaljerad, men givetvis officiellt obekräftad, information från en utvecklare vid namn Kuba Wojciechowski. Enligt honom går Googles vikbara mobil som ofta brukar kallas Google Pixel Fold under projektnamnet Fenix. Enheten kommer att ha dubbla skärmar, en vikbar intern och en extern, och bägge dessa tillverkas av Samsung. Den interna skärmen har måtten 123x148 millimeter och en upplösning på 1840×2208 pixlar med en maximal ljusstyrka på 120 nits, men en genomsnittlig ljusstyrka på 800 nits. Den kan eventuellt också ha stöd för 120 Hz.

På baksidan ska det finnas tre stycken kameror där den primära sensorn tippas vara en Sony IMX787-sensor som kompletteras med en IMX386 ultravidvinkel samt en S5K3J1 telekamera. Den vikbara skärmen uppges ha en IMX355-sensor, medan den yttre skärmen får en S5K3J1-porträttkamera.

Det har även börjat spekuleras i att den inte kommer att presenteras i år, utan att det har flyttats fram till mars 2023.

Källa