https://www.mobil.se/nyheter/lacka-avslojar-ny-mellanklasslur-fran-motorola
568415
Nyheter
Nytt från Motorola

Läcka avslöjar ny mellanklasslur från Motorola

En ny läcka avslöjar en kommande mellanklassmodell från Motorola. Den verkar dela mycket med den kommande toppmodellen, men vara utrustad med lite enklare hårdvara.

För någon dag sedan kom en läcka som avslöjade en kommande telefon i mellansegmentet med Motorola som avsändare. En modell som antagligen kommer att kallas Motorola Edge. Den får en lite nedbantad hårdvara till skillnad från den förmodade toppmodellen Motorola Edge Plus. Motorola Edge sägs komma med systemchippet Snapdragon 765 tillsammans med 6 GB arbetsminne och 128 GB lagring.

Försening och inga besked

Det var i slutet av februari som Motorola planerade att visa upp sitt nya flaggskepp, en lansering som dock fick ställas in i samband med att den stora mobilmässan i Barcelona även den ställdes in. Medan flera andra tillverkare som också skulle lanserat då nu har presenterat nya datum för lansering har det än så länge varit tyst från Motorolas håll. 

Mycket gemensamt

Designmässigt verkar den billigare och enklare Edge dock låna det mesta från Edge Plus, till exempel den rundade 6,67 tumsskärmen med 90 Hz bilduppdatering. Kameran sägs ha en sensor med 64 megapixels upplösning kombinerat med en vidvinkeloptik på en sensor med 16 megapixlar och en åttamegapixels telekamera. På telefonens framsida sitter en selfiekamera med 25 megapixlar och den är placerad i ett vänsterställt kamerahål i skärmen. Det hela drivs av ett 4500 mAh batteri. Telefonen ska enligt uppgifterna få en fingeravtrycksavläsare av optisk typ i skärmenmen men inget stöd för trådlös laddning.