Annons

Ny mobil, ny processor

Läcka avslöjar Samsung Galaxy Z Flip 4:s nya processor

Ny läcka avslöjar det mesta om Samsungs kommande Flip 4.

Publicerad Uppdaterad

Allt mer information läcker ut om Samsungs kommande Galaxy Z Flip 4, och den senaste innehåller bland annat information om mobilens processor - den beryktade Snapdragon 8 Gen 1+ från Qualcomm. Det är prestandatestsajten Geekbench som avslöjar att den amerikanska versionen av Galaxy Z Flip 4 (SM-F721U) kommer att använda processorn som visserligen fortfarande benämns som Taro, precis som Snapdragon 8 Gen 1. Specifikationerna för processorn är dock högre än hos Snapdragon 8 Gen 1 då den nya processorn, som uppges baseras på 4nm och tillverkas av TSMC, har kärnhastigheter på 3.19GHz för Cortex-X2, 2.75GHz för Cortex-A710 och 1.8GHz för Cortex-A510.

Den testade enheten presenterar även 8 gigabyte arbetsminne och kör Android 12, vilket förmodligen kommer att vara Android 12-baserade One UI 4.5 vid lanseringen.

Tidigare rykten angående Galaxy Z Flip 4 inkluderar en aningen större yttre skärm, ett tunnare chassit, att den vikbara skärmen ska ha stöd för 120Hz, ett 3700 mAh-batteri med 25W-laddning, samt IPX8-klassicifering.

Källa