Annons

Pixel 7 x 2 samt en okänd överraskning

Läcka avslöjar två Pixel 7-mobiler och ny hemlig enhet

Nya mobiler och ny processor på gång från Google.

Publicerad Uppdaterad

En läcka har via publikationen 9to5Google kommit med information om att inte mindre än tre nya enheter är under utveckling hos Google, varav en av dem verkar vara en tidigare okänd enhet.

De två som kan anses vara minst oväntade är Pixel 7 och Pixel 7 Pro som uppges gå under kodnamnen Cheetah och Panther. Bägge enheterna ska komma att köras med en processor som går under benämningen GS201, vilket borde vara en kommande Tensor 2-processor baserat på att den första Tensor-processorn i Pixel 6-enheterna hette GS101. Bägge ska dessutom komma att använda Samsung Exynos 5300-modem.

Den tredje enheten är en helt okänd enhet som går under kodnamnet Ravenclaw, där skillnaden från de två andra kattrelaterade namnen tyder på att det inte handlar om en Pixel-enheten utan om något helt annat. Det verkar inte heller vara den ännu olanserade Pixel 6a, då alla tidigare referenser till den enheten har varit Bluejay vilket som bekant också är en fågel. Den enda informationen som för tillfället har läckt om Ravenclaw är att den uppges använda samma Samsung Exynos 5300 som Cheetah och Panther.

Ravenclaw skulle kunna vara indikationer på en kommande vikbar Pixel-enhet, och att Google har gett den ett fristående projektnamn för att placera den i en egen produktserie. Det skulle också kunna vara de första indikationerna på tidigare rykten om att Google ska börja satsa på egna surfplattor.

Källa