3 modeller

Läcka: Här är HTC:s planer för 2015

En läcka avslöjar lite om HTC:s telefonplaner under 2015.

Publicerad Uppdaterad

Det är HTC-läckaren Upleaks som kommit över dokumentet där tre av HTC:s modeller för 2015 listas i olika utföranden. Hima, Hima Ultra och Hima Ace är namnen på dem och Hima verkar enligt källan stå för HTC:s M-serie, det vill säga flaggskeppen One M7 och One M8 från tidigare år. Enheten sägs vara HTC One M9 och komma utrustad med en Snapdragon 810 med tre gigabyte arbetsminne. Skärmen sägs vidare vara en 1080p-skärm och inte en 2K-skärm som tidigare ryktats, vilket å andra sidan är positivt för batteritiden. Utöver det ska LTE Cat6 finnas med på banan tillsammans med Voice over LTE och en kamera på 20,7 megapixel från Sony.

Hima Ultra, eller en maxiversion av HTC One M9, kommer antagligen att ha en större skärm (kanske med 2K-upplösning) men i övrigt vara ganska lik den mindre modellen. Hima Ace är antagligen en HTC One Mini-modell, som här verkar vara tänkt enbart för Asien.

Ta det hela med en nypa salt, men det skulle kunna innebära att HTC:s trumfkort för åtminstone första halvan av 2015 har läckt.