Hårt modifierat grässnitt

Läcka: Här är Nokias version av Android

Foto: @evleaks

Ny bilder avslöjar hur gränssnittet till Nokias Androidrprojekt kan se ut.

Publicerad Uppdaterad

I december kom uppgifter om att Nokia arbetat med en Androidtelefon som en del av sina Asha-satsning. Syftet ska vara att skapa en smartphoneplattform för utvecklingsländer.

Källor som den amerikanska tekniksajten The Verge hade varit i kontakt med kunde berätta att telefonen - med kodnamn Normandy - körde en hårt modifierad version av Android, ungefär som den Amazon kör på sina Kindle-plattor.

@evleaks - en av branschens mest frekventa läckare av information om kommande modeller - har tidigare visat upp en bild på hur Normandy-telefonen ser ut. Nu kommer nya bilder som påstås visa upp Nokias modifierade Androidgränssnitt.

Kan ha stöd för dubbla sim-kort

På bilderna ser vi en hemskärm med små brickor som visar information om kalenderhändelser, sms och samtal.  Vi får också en försmak av hur Skypes gränssnitt ser ut på telefonen. Man kan dessutom dra slutsaten att Normandytelefonen har möjlighet att köras med dubbla SIM-kort, en funktion som är ofta förekommande i utvecklingsländer.

Framtiden för Nokias Androidprojekt är oviss. Mobil.se har tidigare skrivit om rykten att Nokia ska lägga Normandyprojektet på hyllan. Men enligt @evleaks är Androidsatsningen i allra högsta grad levande hos Nokia. Tiden får utvisa vem som har rätt.

Källa