Påstås vara pressbilder

Läcka kan ha avslöjat detaljer om Huaweis kommande P30-telefoner

P30 till vänster och P30 Pro till höger

Bilder som påstås föreställa Huaweis kommande flaggskeppstelefoner P30 och P30 Pro har läckt ut, och skvallrar en del om vad vi kan förvänta oss.

Publicerad Uppdaterad

Man överdriver inte det minsta om man påstår att Huaweis P20-serie innebar ett genombrott för den kinesiska tillverkaren. Telefonerna tog försäljningen till en helt ny nivå, och har bland annat inneburit att Huawei positionerat sig som världens näst största telefontillverkare efter Samsung. Efter det har man gjort succé även med Mate 20-serien och ytterligare stärkt sin position. Men att uppföljaren till P20 är viktigt för Huawei råder det förstås inget tvivel om. Och nu kan vi ha fått en första glimt av telefonserien, som ska offentliggöras i samband med ett event i Paris den 26 mars. 

7,8x optisk zoom

Det är sajten Winfuture som har publicerat bilder på P30-telefonerna, som sägs vara läckta pressrenderingar. Och bilderna bekräftar många av de uppgifter som tidigare cirkulerat om P30 och P30 Pro. Inte minst så har de nya telefonerna fått betydligt mindre sensorpaneler än föregångarna. Istället för den breda panel som finns på P20-enheterna så har de nya telefonerna endast en liten droppformad panel. P30 Pro får dessutom böjda skärmkanter, precis som Mate 20 Pro, och eftersom det saknas plats för en fingeravtryckssensor (och ingen tycks husera på bakstycket heller), så kan man nog anta att en skärmbaserad fingeravtryckssensor står på menyn. Om det blir samma optiska sensor som Mate 20 Pro har eller om man valt en ultraljudsbaserad lösning är däremot något som framtiden får utvisa. Båda enheterna tycks få trippelkameralösningar. Den vanliga P30 ser ut att få samma kamerakonfiguration som Mate 20 Pro. Det förekommer däremot uppgifter om att den monokroma sensorn har bytts ut mot en vidvinkellins på P30 Pro. Om man får tro texten på bakstycket av enheten tycks den dessutom vara rustad med en tämligen imponerande 7,8x optisk zoom. 

Källa