Klockläcka från Google

Läcka: Nya bilder på Pixel Watch – Googles första smartklocka

Nya bilder på Google Pixel Watch har läckt ut och visar designen på den kommande smarta klockan från techjätten.

Publicerad Uppdaterad

Det har ryktats om att Google skulle ha lagt ner sin satsning på en smartklocka kallad Pixel Watch. Men tittar man på de bilder som techläckaren Jon Prossner har publicerat så ser det inte ut som ett projekt som lagts ner. 

Utifrån de renderingar som Prossner låtit göra utifrån den information han fått från sin källa så kan man inte göra några direkta bedömningar om funktioner eller finesser. Det som går att se är att det finns bilder där pulsnivån visas, men att klockan har en pulsmätare är inte direkt förvånande då det är standard i dagens smarta klockor. Möjligen kan man även förvänta sig en mätare även av syrenivåerna i blodet. 

Designmässigt har klockan en rund boett med rundad skärmkant och en knapp på sidan och banden verkar finnas i flera olika färger. Gissningsvis har klockan Googles Wear OS. Enligt Prossner ska klockan lanseras med Googles Pixel 6 i oktober. Googles Wear OS har länge haft det motigt och sett andra system vinna mark. Nyligen valde till exempel Oneplus bort Wear OS för sin nya klocka till förmån för ett system som ger bättre batteritid. Det har ryktats om att Samsung ska gå över till Wear OS för sina smarta klockor och därmed överge Tizen som man nu använder, men de uppgifterna har inte bekräftats av varken Samsung eller Google. 

Källa