Avslöjar alla detaljer

Läcka påstås avslöja allt om Galaxy S20-seriens kameror

Läckt rendering från Onleaks och CashKaro föreställande Galaxy S20

Techläckaren Ice Universe har publicerat detaljerad information som han påstår gäller kamerorna i Samsungs kommande flaggskeppstelefoner under namnet Galaxy S20.

Publicerad Uppdaterad

Det är alltid lite extra intressant när just Ice Universe kommer med förhandsinformation om olika telefonmodeller. Det handlar nämligen om en techläckare som dyker upp allt mer frekvent och som dessutom har visat sig vara korrekt underrättad tämligen ofta. Nu har Ice Universe publicerat det han påstår vara läckta specifikationer på kamerorna till Samsungs kommande flaggskeppstelefoner under namnet Galaxy S20 (tidigare benämnda Galaxy S11, ett namn som det dock påstås att Samsung valt att slopa). 

Den mest avancerade modellen, Galaxy S20 Ultra, sägs få en huvudkamera på 108 megapixlar (byggd på Samsungs sensor S5KHM1). Galaxy S20 Plus och Galaxy S20 ska däremot vara utrustade med Sonys IMX555-linser som huvudkameror. Där handlar det om en upplösning på 12 megapixlar. När det kommer till zoomlinsen så ska S20 Ultra bjuda på en Sony IMX586-sensor med upplösningen 48 megapixlar, medan S20 Plus och S20 får Samsungsensorn S5KGW på 64 megapixlar. Ultravidvinkellinsen på Galaxy S20 Ultra ska vara Samsungs S5KGH1 med en upplösning på 44 megapixlar, medan S20 Plus och S20 får den något enklare S5K2LA-sensorn med 12 megapixlars upplösning. Endast S20 Ultra och S20 Plus kommer att ha Time of Flight-sensorer (Sonys IMX518 respektive IMX516) för djupmätning. 

Källa