https://www.mobil.se/nyheter/lacka-pastas-avsloja-sony-xperia-5-plus
568062
Nyheter
Kan vara nästa flaggskepp

Läcka påstås avslöja Sony ”Xperia 5 Plus”

Är det Xperia 5 Plus som blir nästa flaggskeppstelefon från Sony? Påstådda bilder och specifikationer på telefonen har hur som helst läckt ut.

Att Sony lär ha en ny flaggskeppstelefon på gång inom den närmaste tiden (läs: de kommande månaderna) känns troligt, men det är fortfarande oklart vad telefonen kan tänkas heta och vilka specifikationer den får. Den oftast korrekt informerade techläckaren @Onleaks har dock kommit med bilder som påstås föreställa telefonen, och dessutom bjuds vi på specifikationer.

Enligt uppgifterna så heter telefonen Xperia 5 Plus och är försedd med en 6,6-tums OLED-skärm, en bakkamera med fyra linser (varav en ska vara en Time of Flight-sensor) samt en selfiekamera på 8 megapixlar. Telefonen sägs mäta 168,2 x 71,6 x 8,1 millimeter och ska ha en sidomonterad fingeravtryckssensor.

Telefonen för rent visuellt tankarna till Xperia 5, men har något tunnare skärmkanter. Det ska enligt uppgifterna inte vara helt säkerställt att telefonen lanseras under namnet Xperia 5 Plus, utan den kan lika gärna komma att kallas Xperia 2 eller Xperia 1.1. Sony förväntas presentera sitt nya flaggskepp i samband med Mobile World Congress i Barcelona i februari.