1
1
https://www.mobil.se/nyheter/lacka-pastas-visa-googles-pixel-6-telefoner-mycket-nytt
570352
Nyheter
falskt
Kranen är öppen

Läcka påstås visa Googles Pixel 6-telefoner – mycket nytt

De första bilderna har dykt upp som sägs visa Googles kommande Pixel 6 och Pixel 6 Pro.

Ny information tyder på att Google kan vara beredda att göra rejäla ändringar med sina kommande Pixel 6-telefoner. Detta enligt läckaren Jon Prosser som är en av dem som har släppt bilder och information om de kommande telefonerna. Enligt informationen kommer Google att släppa två stycken nya Pixel-telefoner - Pixel 6 och Pixel 6 Pro. 

En av designförändringarna består i att de bakre kamerorna placeras annorlunda i en betydligt mer avlång design än den befintliga kvadratiska. Linserna täcks av tonat glas som sträcker sig över hela baksidans bredd. Pixel 6-versionen sägs komma att ha två stycken kameror, troligtvis den primära plus en ultravidvinkel, plus led-blixten. Pro-versionen ska komma att få en tredje kamera, vilket troligtvis kommer att vara en kamera för telefoto i samma stil som i Pixel 4 men som inte fanns med i Pixel 5. Några närmare specifikationer finns det dock inte.

Porträttkameran på framsidan har dessutom bytt plats så att den nu är centrerad, och fingeravtrycksläsaren har flyttats så att den kommer att sitta under skärmen.

En annan stilmässig ändring är att man verkar lämna den tidigare stilen att tona mellan två färger på chassit kommer att övergå till att använda tre färger. Enligt den läckta informationen är färgerna på de läckta bilderna inte nödvändigtvis några som kommer att dyka upp, utan används bara för att illustrera det nya färgtänket.

Google brukar visa upp nya telefoner på hösten med en försäljningsstart strax efter, så vi kan komma att behöva vänta ytterligare några månader på officiell information. Hittills har Google aldrig släppt PIxel-telefonerna officiellt i Sverige även om vissa återförsäljare tagit in telefonerna på eget initiativ.

Källa