https://www.mobil.se/nyheter/lacka-redmi-8-dyker-upp-pa-bild
567422
Nyheter
Detaljer bekräftade

Läcka: Redmi 8 dyker upp på bild

Telefonmodellen Redmi 8 har dykt upp på så kallade hands-on-bilder, och med dem kommer även en hel del information om specifikationerna.

Xiaomi har som kanske bekant ”gjort en Huawei” och tillverkar inte längre telefoner som heter Xiaomi Redmi. Istället har Redmi (precis som Huaweis Honor) gått och blivit ett eget varumärke, även om kopplingarna till Xiaomi förstås fortfarande är precis lika starka. Och  nu har en ny telefonmodell från Redmi givit sig till känna via så kallade hands-on-bilder, det vill säga bilder där någon hanterar telefonen snarare än officiella pressrenderingar.

Bilderna avslöjar bland annat att telefonen kommer rustad med en droppformad sensorpanel och en vertikal monterad dubbelkamera i mitten av bakstycket. Höljet ser ut att vara av plast. En bild på skärmen visar även specifikationerna, och av den bekräftas bland annat att telefonen får Qualcomms Snapdragon 439-chipp samt att den kör Android 9 Pie. Skärmen mäter 6,21 tum och och bjuder på HD+-upplösning samt en selfiekamera på 8 megapixlar. Bakkamerorna har 12 respektive 8 megapixlars upplösning.

Telefonen ska komma med 4 GB arbetsminne, 64 GB internt lagringsutrymme och ett tämligen imponerande batteri på hela 5 000 mAh. Om och i så fall när telefonen kan tänkas leta sig till Sverige är i nuläget oklart. Redmi 7 har dock funnits på den svenska marknaden en tid, vilket onekligen stärker chanserna för att även uppföljaren dyker upp i vår del av världen.