Annons

Strömningstjänster

Läcka: Så blir nya Android TV

Via en instruktionsvideo för slutkunder har det läckt ut en del funktioner och finesser med den kommande strömningsdongeln för Android TV.

Publicerad Uppdaterad

Via en läckt video har XDA Developers kunnat få fram en del information om den kommande Android TV, en ny version, och utbyggnad som tar den närmare ett mer fullblodigt streamingverktyg än tidigare. 

En av de stora nyheterna är att du numera inte bara kommer att kunna styra enheten via din smartphone utan också via en fjärrkontroll. Det är något som de flesta konkurrenter haft ett tag och som många efterfrågat från Google. Fjärrkontrollen verkar ha ett flertal knappar varav play/paus, hemknapp, favoriter, mute och en Google Assistentknapp är några. Det finns även en touchpanel överst som ska kunna låta dig navigera på skärmen. Hela fjärrkontrollen syns inte på bild så det är svårt att säga om det finns flera knappar. 

Den nya Android TV kommer enligt läckorna med ett inbyggt gränssnitt som verkar vara inriktat på innehåll. Du kan koppla in de olika strömningstjänster du har och använda hemskärmen som samlingsplats för att hitta det du vill se, i flera olika tjänster. 

Andra Googleprodukter, som dörrklockor med kamerafunktion eller annat verkar också kunna kopplas in direkt till den nya dongeln, vilket gör att du till exempel kan kommunicera med den som står utanför din dörr utan att lämna tv-soffan. Google Assistent är också integrerat i den nya dongeln. Här kan du ställa frågor, få svar och dessutom bli rekommenderad filmer eller videos på ämnet. Även Youtube är integrerat i den nya enheten. 

Det är inte omöjligt att Google kommer att peta in den nya enheten under sitt Nest-varumärke då många av deras smarta hemmet-prylar lanseras där. Någon information om priser eller lanseringsdatum fanns dock inte med i den information som dök upp i videon. Det ska också sägas att den hittade videon är från i höstas så förändringar i både utseende och funktioner kan ha ägt rum sedan dess.

Källa