Ny låsskärm i Ios 16

Läckare avslöjar lång rad nyheter som kommer i Ios 16

Många nyheter uppges vara på gång till Ios 16.

Publicerad Uppdaterad

Det börjar bli dags för Apples Worldwide Developers Conference (WWDC), närmaste bestämt drar den igång den 6 juni och håller på fram till och med 10 juni. Där är det sagt att Apple ska visa upp det kommande Ios 16 som har gått under projektnamnet Sydney, och enligt Bloombergjournalisten Mark Gurman kommer det nya operativsystemet att innehålla betydande förändringar jämfört med föregångaren.

Enligt Gurman kommer en av många större förändringar att vara operativsystemets låsskärm, vilka bland annat kommer att omfatta ”wallpapers” som kommer att ha en form av widgets för att visa information. Det kan även finnas en funktion som ursprungligen var tänkt för Ios 15 - nämligen en låsskärm som alltid är på för att kunna visa information, men med kraftigt neddragen bilduppdatering för att spara ström. Det är en funktion som ska vara inspirerad av den liknande funktionen som finns i moderna Apple Watch-modeller och sedan många år i ett stort antal Androidmobiler. Enligt Gurman är det både osäkert om funktionen kommer att finnas med, och eventuellt enbart för Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max.

Andra detaljer som Gurman tar upp är sådant som har cirkulerat som rykten tidigare, som en ny frontkamera, ny stil på Face ID, användandet av en A16-krets, en bakre kamera på 48 megapixel, och satellituppkoppling för nödmeddelanden.

Enlgit Gurman ska det dessutom dyka upp en hel del nyheter i hälsoappen utan att gå i närmare på vad det kan omfatta, samt att Meddelanden kommer att få en ny stil och nya funktioner som ska göra den mer lik ett socialt nätverk.

Worldwide Developers Conference går av stapeln 6-10 juni som ett virtuellt evenemang.

Källa