Tros bli billigare

Läckta bilder visar Samsungs vikbara Galaxy Fold 2

Bilder på det kinesiska sociala nätverket Weibo visar upp foton på vad som tros vara Samsung Galaxy Fold 2, bolagets nästa vikbara.

Publicerad Uppdaterad

Tidigare har Samsung bara presenterat sin nästa vikbara telefon i form av ett koncept. Det var på bolagets utvecklarkonferens i San Jose i slutet av oktober som Samsung för första gången visade upp konceptet som innebär att en långsmal skärm viks på mitten.

Knappt sju tum

Nu har telefonen i sig, eller möjligen en prototyp av den färdiga telefonen synts till på riktiga foton. Det handlar om en telefon med kamerahål centrerat i den övre delen av skärmen och det är en telefon med relativt tjocka kanter runt skärmen. Ryktet gör gällande att skärmen är någonstans mellan 6,7 och 6,9 tum stor och den får sällskap av en mindre skärm på utsidan i ett mer kvadratiskt format.

Två kameror plus selfiekamera

På utsidan sitter även kamerorna som är två till antalet och man tror att det handlar om Samsungs redan presenterade 108-megapixelsensor men att telefonen även ska få 5 gångers optisk zoom. Idag har ju många telefoner fler än två kameror, men om den här vikbara telefonen ska få ett betydligt lägre pris än nuvarande Galaxy Fold så kan det finnas rimlighet i att enbart ha två kameror. 

Kan komma samtidigt som S11

Rykten gör gällande att Galaxy Fold 2 kommer visas upp samtidigt som Samsung Galaxy S11 presenteras och att Fold 2 ska få en prislapp omkring 10 000 kronor, alltså ungefär halva priset jämfört med Samsung Galaxy Fold. I så fall blir den även betydligt billigare än Motorolas vikbara Razr som gör entré i Sverige efter nyår och har samma formfaktor, men en prislapp på 18 000 kronor.

Källa