Android 12

Läckta interna dokument: "Då kommer Android 12"

Läckta interna dokument från Google kan avslöja när Android 12 lanseras.

Publicerad Uppdaterad

Genom att kunna lägga tassarna på ett internt dokument från Google verkar sajten XDA Developers ha lyckats få reda på när Android 12 ska lanseras skarpt för Googles Pixel-telefoner. Den sista betaversionen av operativsystemet lanserades förra veckan och då sa Google att en stabil Android 12-uppdatering bara var någon vecka bort. 

Det är visserligen redan där en förhållandevis bra tidsangivelse, men för den som vill ha mer exakt information kan man titta på den information som XDA Developers fick fram. Dokumentet de fick tag i uppger nämligen datumet när Google kommer att släppa källkoden till Android 12. För de senaste tre versionerna av Android så har dagen då källkoden släpps också varit dagen då operativsystemet lanserats. Enligt dokumenten som nu dykt upp så ska det datumet vara den 4:e oktober. 

Men Google kan ju helt plötsligt få för sig att göra något annorlunda, så det är inte helt säkert att det faktiskt blir den 4:e oktober som du kan ladda ner Android 12, men det mesta pekar väl på det. 

Källa