https://www.mobil.se/nyheter/lackta-pressrenderingar-avslojar-nytt-sony-flaggskepp
567482
Nyheter
Det här är sannolikt Xperia 2

Läckta pressrenderingar avslöjar nytt Sony-flaggskepp

Sony förvänts presentera nya Xperia 2 i samband med IFA-mässan på torsdag. Men bilder på telefonen tycks nu redan ha läckt ut.

Bilderna som nu läckt ut via den tyska sajten Winfuture ser onekligen ut som officiella pressrenderingar brukar göra, och vi får nog bedöma att det finns en stor sannolikhet för att det är kommande Xperia 2 vi faktiskt tittar på här. Bilderna som publicerats visar upp telefonen från flera olika vinklar och avslöjar både en rad detaljer och färgalternativ. Telefonen är onekligen väldigt lik Xperia 1, med undantag för att trippelkameran är placerad i det övre vänstra hörnet snarare än längs med mitten. På högersidan finner vi en fingeravtrycksläsare intill volymreglagen och powerknappen. Som på många tidigare Xperia-enheter så finns även en fotoknapp en bit längre ned på långsidan också. På kortsidan finns en USB-C-port och en mikrofon. 3,5-millimeters hörlursutgång saknas. 

Telefonen behåller bevisligen det sedan tidigare introducerade bildförhållandet på 21:9, men enligt ännu obekräftade uppgifter så ska skärmen bara mäta 6,1 tum, villket gör den något mindre än skärmen på Xperia 1. Under höljet förvänats Qualcomms Snapdragon 855-chipp sitta tillsammans med 6 GB arbetsminne och ett internt lagringsutrymme på 128 GB. Den mest spännande delen av allt är dock förstås kameran, men den kommer förmodligen att ha samma specifikationer som Xperia 1-kameran.