https://www.mobil.se/nyheter/lackta-renderingar-pastas-forestalla-galaxy-note-10
567116
Nyheter
Tycks få kamerahål och fysiska knappar

Läckta renderingar påstås föreställa Galaxy Note 10

BIlder från @Onleaks och 91Mobiles
Det är silly season i Samsungvärlden, vilket innebär att läckor och förhandsuppgifter om kommande Galaxy Note 10 nu cirkulerar för fullt. Techläckaren Onleaks har publicerat renderingar på vad som påstås föreställa det kommande flaggskeppet.

Bland de riktiga hardcorefansen så är Samsungs viktigaste lansering under året alltid den nya Galaxy Note-enheten. Och om Samsung väljer att följa tidigare års planering, så lär vi få se ett offentliggörande av Galaxy Note 10 någon gång i augusti. Och med så lite tid kvar, så har förstås rykteskarusellen dragit igång med full fart. Den förhållandevis pålitliga techläckaren Onleaks har nu publicerat renderingar som påstås föreställa den nya telefonen. Och om bilderna är korrekta så bjuder de faktiskt på några överraskningar. Designmässigt ligger den nya telefonen faktiskt inte särskilt långt ifrån Galaxy Note 9, om man får tro bilderna. Men den här gången har man valt att förse skärmen med ett kamerahål i stil med det som finns på Galaxy S10-telefonerna. Hålet är dock placerat i mitten av skärmens övre kant. Samsung tycks således inte ha sin teknologi som medger en selfiekamera under skärmen klar ännu. 

Fysiska knappar

Tidigare rykten har gjort gällande att Galaxy Note 10 skulle komma helt utan fysiska knappar, och att man istället skulle använda sig av ett slags touchgränssnitt i höljet. Men bilderna som Onleaks publicerat skvallrar om att det finns gott om fysiska knappar på Note 10. På baksidan hittar man en vertikalt orienterad trippelkameralösning i det övre högra hörnet, vilket för tankarna till hur Huawei valt att göra med sin P30 Pro. Någon 3,5-millimetersutgång för hörlurar syns inte till, och någon dedikerad Bixbyknapp ska inte heller vara aktuell. Som alltid när det gäller renderingar och bildläckor av det här slaget så bör man så klart vara försiktig med att dra några större växlar på dem, men Onleaks har trots allt ett tämligen gott facit när det gäller just bildläckor.