Surfplattor

Läckta specifikationer inför Huaweis lansering

I fall ni undrar vad Huawei tänkt lansera på sin presskonferens på Söndag om det nu inte är uppföljaren till Huawei P10 ser svaret ut att vara surfplattor.

Publicerad Uppdaterad

På söndag, inför Mobile World Congress i Barcelona som börjar dagen efter, håller Huawei en presskonferens, men det är inte uppföljaren till Huawei P10 som ska visas upp, den kommer på en senare lansering i slutet av mars, som man skickat ut separat inbjudan till. Frågan är då vad Huawei tänkt visa upp på mässan, och svaret är, om vi får tro läckaren Roland Quandt surfplattor.

Från honom får vi pris och delar av specifikationerna på tre stycken Androidsurfplattor. Den minsta och billigaste, Mediapad M5 8, ska ha 4 GB arbetsminne och 32 GB lagring, och kosta 380 Euro, det vill säga strax under 4000 kronor när den börjar säljas. Storleken nämns inte, men en rimlig gissning är att skärmen är på åtta tum.

Mediapad M5 10 ska vara större (tio tums skärm, kanske?) och ha samma minneskonfiguration, men en prislapp på 420 Euro, det vill säga drygt 400 kronor mer än den mindre modellen.

Slutligen ska det finnas en Mediapad M5 Pro, som ska ha 64 GB lagring och inbyggd simkortsplats med 4g-stöd. Denna modell ska kosta 520 euro, det vill säga en bit över 5000 kronor.

I samband med lanseringen tros Huawei också visa upp en ny Bluetooth-högtalare kallad SoundStone, som ser ut att få en elegant design, och en prislapp på 40 euro, det vill säga drygt 400 kronor.

Källa