Lite mera ohemliga

Läckta specifikationer på två nya Nord-mobiler från Oneplus

Nu är Oneplus-telefonerna Nord N10 5G och Nord N100 är inte lika hemliga längre.

Publicerad Uppdaterad

Oneplus är på gång att visa upp två nya Nord-telefoner, närmare bestämt OnePlus Nord N10 5G och OnePlus Nord N100. Redan nu har det dock läckt specifikationer för de båda mobilerna från den vanligtvis pålitliga tipsaren Steve Hemmerstoffer som avslöjar en del av vad de nya lurarna kommer att erbjuda.

Enligt Hemmerstoffer kommer Oneplus Nord N10 5G att vara utrustad med den nya Qualcomm Snapdragon 690 och 6 gigabyte arbetsminne och 128 gigabyte lagringsutrymme. Skärmen kommer att vara på 6.49 tum med Full HD+-upplösning och stöd för 90Hz. Mobilen kommer att ha en huvudkamera på 64 megapixel tillsammans med en ultravidvinkelkamera på 8 megapixel, en makrokamera på 2 megapixel och en djupsensor på 2 megapixel. Allt detta i en modul som påminner om den i OnePlus 8T 5G. Den kommer dessutom att erbjuda ett 3,5 mm telejack, en usb c-port och ett batteri på 4300 mAh.

Mer budgetbetonad

Oneplus Nord N100 kommer att bli en mer budgetinspirerad telefon och ha en 6.52 tum stor lcd-skärm med HD+-upplösning. Den kommer att utnyttja en Qualcomm Snapdragon 460 med 4 gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagringsutrymme.

Huvudkameran kommer att ligga på 13 megapixel, kompletterad med en makrosensor på 2 megapixel och en så kallad bokeh-lins, en djupsensor, med 2 megapixel. Frontkameran kommer att vara på åtta megapixel.

Batteriet kommer att bli på 5000 mAh med usb c-laddning. Det kommer även att finnas ett telejack och stöd för dubbla sim-kort.

Ingen av telefonerna sägs dock komma att ha stöd för minneskort för att bygga ut lagringsutrymmet.

Oneplus Nord N10 5G och Nord N100 beräknas lanseras nästa månad och priserna uppges hamna på 299 respektive 199 euro.