Billig toppmodell

Läckta specifikationer på Xiaomi Mi6

Årets första billigare toppmodell ser trots allt ut att få årets toppchipset.

Publicerad Uppdaterad

Kinesiska Xiaomi utmärker sig för ovanligt prisvärda mobiltelefoner, ofta med topprestanda, och nuförtiden går de att få tag på i Sverige också. Uppföljaren till förra årets Xiaomi Mi5 väntas lanseras inom kort, och ryktena kring Mi6 surrar.  Nu är det Slashleaks som via källor säger sig ha specifikationerna på Mi6 och dess storebror Mi6 Plus. Och får man tro dessa gäller inte längre tidigare rykte att mobilerna ska få förra årets chipset, utan det blir Snapdragon 835 i dem.

Andra specifikationer av intresse är arbetsminnet som anges till 4 eller 6 gigabyte samt 32, 64 eller 128 gigabyte lagring (den större varianten skippar 32 gigabyte lagring och 4 gigabyte arbetsminne). Skärmen anges på Mi6 vara på 5,15 tum med 1920 x 1080 pixel och på Mi6 Plus 5,7 tum med samma upplösning. Kameran i den mindre varianten anges till 19 megapixel med en Sony IMX400-sensor medan den större ska ha dubbla 12 megapixelkameror med Sony IMX362. 

Det finns dock en del konstigheter i specifikationerna. Mi6 anges få Android 6.0 medan Mi6 Plus ska ha Android 7.0, och att Snapdragon 835 är en fyrkärnig processor är direkt felaktigt. Dessutom är det fläckar på bägge specifikationsbilderna just vid processorn. det kan ju i och för sig också bero på att det är ett utkast med skrivfel som har läckts.

Bilden på mobilen kommer från en tidigare läcka, och eftersom den har dubbla kameror får man anta att det är Mi6 Plus vi ser. Telefonerna väntas visas officiellt i april.

Källa