Annons

Halvfullt på fem minuter

Ladda halva batteriet på fem minuter

Kinesiska Huawei har visat upp en egen variant på snabbladdning som går riktigt fort.

Publicerad Uppdaterad

När batteriteknologins utveckling går i snigelfart sett till hur länge våra enheter klarar av att vara vakna får vi helt enkelt se till att det går att ladda prylar fort istället. Den senaste varianten kommer från Huawei och lovar riktigt snabb laddning.

Än så länge har företaget inte uppfunnit något tjusigt namn för tekniken, men under det japanska eventet Battery Symposium visade de demonstrationer på två olika batterier. En variant med kapaciteten 600 milliamperetimmar kunde laddas från noll till 68% på två minuter, vilket borde vara fantastiskt för smarta klockor och liknande. För mobiltelefoner känns demonstrationen med ett batteri på 3 000 milliamperetimmar mer relevant, där laddningen gick från noll till 48 % på fem minuter. Det är betydligt snabbare än vad exempelvis Qualcomm och Samsung har visat upp inom området och samtidigt hävdar Huawei att tekniken inte skadar batteriet.

I dagsläget letar Huawei partners och tillverkare för tekniken, men ska enligt uppgift vara väldigt angelägna om att snabbt få ut tekniken på marknaden. Nedan hittar ni en snabb demofilm på det hela (vår kinesiska är lite rostig, men spelaren verkar bli bitter om adblock och liknande är på)