Supersportmobil

Lamborghini släpper löjligt dyr smartphone

Lamborghini? Mja. En Volvo V70 med Lamborghini-kaross, möjligtvis.

Om du av någon outgrundlig anledning letar efter marknadens minst prisvärda telefon, ja då finns de sannolikt få som kan konkurrera med Lamborghinis Alpha-One.

Publicerad Uppdaterad

Blingade smartphones som bär ett prestigetungt varumärke dyker upp då och då. Men frågan är om det någonsin dykt upp en enhet vars pris rimmar så dåligt med prestandan som i det här fallet. Det är den italienska supersportbils-tillverkaren Lamborghini som fått för sig att man ska släppa en smartphone kallad Alpha-One. Telefonen har förvisso en ganska proper metallram och ett läderklätt bakstycke, men bakom ”sminket” döljer sig en högst ordinär ZTE Axon 7. Den telefonen kostar i originalutförande runt 3 500 kronor. Lamborghini-versionen betingar inte mindre än motsvarande 20 000 kronor. 

Mediokra specifikationer

För pengarna får man en 5,5-tumsenhet med Snapdragon 820-chipp, 4 GB arbetsminne och 64 GB lagringsutrymme. Kameran har förvisso en upplösning på 20 megapixlar och skärmen har en hyfsad pixeltäthet på 538 ppi, men till stora delar känns det ändå som ett semi-flaggskepp från 2016. Telefonen går enbart att köpa på lyxvaruhuset Harrod's i London samt hos en handfull utvalda återförsäljare i Förenade Arabemiraten. 

Källa