Annons

Enkel träning

Lanserad: Garmin Forerunner 55 – enkel träningsklocka

Garmin har lanserat Forerunner 55, en enkel träningsklocka för den som vill komma igång med löpning eller bara vill ha en enkel klocka med smarta funktioner.

Publicerad Uppdaterad

Garmin har lanserat en ny smart klocka för den som vill göra det enkelt att registrera sin träning och hålla koll på sina appnotiser och sina hälsovärden. Forerunner 55 är enligt Garmin tänkt främst för den som är ny på löpning. För att registrera din löpning behöver du bara trycka på knappen och börja springa så sköter klockan resten. Den mäter hastighet, puls, tid, distans och tempo, som smartklockor gör generellt helt enkelt. 

Men Forerunner 55 är inte bara tänkt som en klocka för träning. Den har en batteritid på två veckor om du använder den som smartklocka och 20 timmar i träningsläget. Förutom att registrera löpning kan den användas för att räkna dina steg, mäta din sömn och hålla koll på din puls. Det finns även funktioner för att ge dig förslag på träningspass eller lägga upp ett träningsschema om du vill ha hjälp med det. 

Det finns även träningsprogram för andra sorters träning som simning, pilates, HIIT och annat. Klockan har även Garmins funktioner för att mäta andra hälsovärden som att beräkna återhämtning efter träningspass, hålla koll på din menstruationscykel och mäta din vila. 

Forerunner har så klart även smarta funktioner som gör att du kan ta emot sms, få notiser från sociala medier, mail med mera. Den har även en funktion som gör att du kan skicka ett meddelande med din position till dina nödkontakter om det händer något, något som kan göras både automatiskt och manuellt. 

Den finns i svart, vitt eller turkos och kostar 2199 kronor. 

Källa