20 procent mindre

Lanserade: Jabra Elite 75t – förbättrade true wireless-hörlurar

De är mindre men ska trots de ge bättre batteritid och mer exakt passform.

Publicerad Uppdaterad

De nya, trådlösa hörlurarna Elite 75t som just lanserats ska dra nytta av Jabras erfarenhet på det här området, kombinerat med att de ska ta tillvara användarnas skärpta krav. Tack vare en ny mera strömsnål plattform så har Jabra kunnat göra batteriet mindre och därmed hela hörlurarna mindre, utan att för den skull kompromissa med till exempel batteritiden. 

Förbättring nödvändig

Vi var inte särskilt positiva till lurarnas föregångare, så det är extra intressant att se vad Jabra fokuserat på när du nu lanserar nästa generation. Föregångarna Elite 65T ansåg vi på Mobil var bekväma, men led av bland annat dålig läppsynk när du ser på film eftersom ljudet buffras och dessutom undermåligt samtalsljud eftersom de tog upp alltför mycket av omgivningsljud.

Passform kan ju vara individuellt och det säger sig Jabra själva vara mycket medvetna om. Nu lovar man att Elita 75t ska ha bra passform för ännu fler och det genom att Jabra till exempel gjort avgjutningar av tusentals olika öron för att kunna utvärdera headset. När det gäller samtalsljudet säger Jabra att du ska höras bra oavsett var du befinner dig, så det får vi återkomma till när vi testat lurarna på riktigt.

Mindre men mer batteritid

Hörlurarna Jabra Elite 75t är 20 procent mindre än föregångarna 65t. De nya lurarna har en batteritid på 7,5 timmar eller 28 timmar om du räknar med den kraft som följer med i etuiet du förvarar lurarna i när du inte lyssnar. Det etuiet laddar givetvis lurarna och etuiet i sig laddas via usb-c. En version med trådlös laddning ska enligt Jabra släppas vid ett senare tillfälle. Magneterna i etuiet är en nyhet för Jabra och de håller lurarna på plats i etuiet så de inte halkar ur. Det finns stöd för Siri, Amazon Alexa och Google Assistant med ett klick och detta liksom ljudinställningar sköter du i appen Jabra Sound Plus. 

Liksom föregångarna får Jabra Elite 75t en prislapp på cirka 2000 kronor och de är vatten- och dammtåliga enligt IP55, vilket gör att du till exempel kan tvätta av dem efter träningen eller springa i regn utan att behöva oroa dig.