Funkar med alla mobiler

Lanserat: Microsoft Band

Microsoft har nu officiellt lanserat sitt hälsoband. Bandet fungerar till Iphone, Android och så klart till Windows Phone.

Publicerad Uppdaterad

 Microsoft har nyss lanserat Microsoft Band och redan nu finns bandet att köpa i amerikanska Microsoft Store för 199 dollar, motsvarande ungefär 1500 kronor.  Än så länge finns bandet bar att köpa på den amerikanska marknaden. Bandet har en färgskärm och ett gränssnitt som påminner om det vi hittar i Windows Phone med paneler i starka färger.

Bandet ansluter till den nya tjänsten Microsoft Health där du samlar alla data om din träning och din hälsa och redan nu finns appar klara att ladda ner för Iphone, Android och Windows Phone för att åskådliggöra all data.

Microsoft Band registrerar din puls, fungerar som stegräknare och räknar ut hur många kalorier du gör av med. Bandet mäter även hur bra du sover och ger dig påminnelser om händelser i kalendern och när du får nya e-postmeddelanden. Utöver det ska den även kunna visa missade samtal, inkommande sms och notiser från till exempel Facebok och Twitter. Anslutningen till din telefon sker via bluetooth.

Bandet har även integrerad gps så under joggingturen ska du kunna få alla fakta om din löpning utan att behöva ha med dig telefonen. Microsoft och hälsoplattformen Microsoft Health har etablerat samarbeten med bland annat Map my fitness och Runkeeper. Du kan därför synka Microsoft Health med Runkeeper.


I Microsoft Band finns även Cortana som är företagets röststyrda assistent och utöver de funktioner vi redan nämnt finns även uv-mätning så du kan se hur stark solen är, börsinformation och så klart en klocka.

Själva bandet är gjort i ett plastmaterial med en knäppning du kan justera. Bandet finns i flera olika storlekar, men det finns ännu ingen uppgift när det kommer till Sverige.

Fakta Microsoft Band

Mått: 11 x 33 mm
Skärm: 1,4 tums pekskärm, TFT, 320 x 106 pixel
Batteritid: 48 timmar, full laddning på 1,5 timmar
Sensorer: Optisk pulsmätare, accelerometer/gyro, GPS, ljussensor, hudtermometer, UV-sensor, capacitiv sensor, galvanic skin response, mikrofon
Anslutning: Bluetooth 4.0 LE, laddas med magnetiskt ansluten usb-kabel
Vattentålighet: Klarar smuts och stänk
Pris: 199 dollar i USA