1
0
https://www.mobil.se/nyheter/lanserat-nu-lyssna-offline-i-spotify-pa-apple-watch-sa-gor-du
570390
Nyheter
falskt
Musik utan telefon eller internet

Lyssna offline i Spotify på Apple Watch – så gör du

Spotify har nu släppt möjligheten att lyssna på musik i Apple Watch utan att vara uppkopplad och oberoende av telefonen. Så här gör du för att komma igång.

Det är en funktion som många nog väntat länge på. Sedan tidigare har du kunnat lyssna strömmat på musik i Apple Watch så länge klockan har uppkoppling, men nu ka du alltså ladda ner musik till klockan och lyssna direkt med ett par trådlösa hörlurar. Utan då att behöva ha med dig telefonen. 

När Spotify nu lanserat funktionen för att lyssna offline kan du välja bland dina spellistor, podcaster eller album och ladda ner dessa till klockan. För att göra det behöver du ett Premium-konto på Spotify. Nedladdningen i sig sköter du från Spotify i din Iphone.

För att kunna ladda ner musik till Spotify i Apple Watch måste du förutom att ha ett Premiumkonto även ha en Apple Watch Series 3 eller senare med Watch OS 6 eller senare. Du behöver även den senaste, uppdaterade versionen av Spotify-appen för Iphone. Spotify meddelar att funktionen rullas ut till användare globalt under de kommande veckorna, så ser du inte menyalternativet att ladda ner till Apple Watch, försök om ett par dagar igen.

Så gör du

1. Leta upp den spellista, podd eller det album du vill ladda ner. 

2. Klicka på de tre prickarna för att få fram menyn och välj där “Ladda ned till Apple Watch”.

3. Nu börjar nedladdningen till klockan och du kan följa processen i Spotify-appen på klockan. När det är klart ser du en grön pil invid de spellistor du laddat ner.

4. När allt är klart behöver du bara bansluta ett par trådlösa hörlurar till Apple Watch via bluetooth-menyn och sedan kan du ge dig ut och lyssna helt utan telefon.