LG chattade med läsarna

Läs LG:s svar på era frågor

På fredagen höll LG frågestånd här på Mobil.se, och fick bland annat svara på frågor om överhettningsproblem med nya Optimus G, Jelly Bean-uppdateringar - och den nya monsterluren Optimus G Pro. Ni hittar alla frågor och svar här under.

Publicerad Uppdaterad

Överhettning

henrik: Hej! Mobils test av Optimus G nämner inget om överhettningsproblem eller att kameran/video brister i kvalite. Det är det som är gem för de flesta andra test (som överlag provat 4.0). Kan det skett förbättring genom android 4.1 på dessa områden?

LG: Vi har inte stött på vare sig överhettning eller kameraproblem så du kan lugnt köpa en Optimus G här i Sverige med Android 4.1.

4.1 till Optimus 4X

bojanovic: Finns det någon mer specifik tidpunkt, än första halvåret i år, till när 4X HD ska få JellyBean uppdateringen?

LG: Vi vet att många väntar på en uppdatering till Jelly Bean på Optimus 4X HD men vi får återkomma då vi har mer exakt information.

Optimus G Pro

Fabian: Hej! finns det någon info på om Optimus G Pro kommer till sverige? om den gör det så undrar jag också när detta händer. mvh Fabian F.

LG: Vi tycker också att Optimus G Pro ser ut som något alldeles extra, men den är hittils bara utannonserad för marknader borta i Asien. Här i Sverige så ligger allt vårt fokus på Optimus G som kommer att släppas i slutet av Februari.

Våga prova Optimus G

Pertti: Hej, jag i färd att köpa ny mobil. Funderar på Optimus G men är bränd efter att haft en Optimus och 2X. Det är Vad gör att jag vågar mig på en ny LG? 

LG: Jag tycker jag absolut du skall prova en Optimus G då det är otroligt mycket telefon för pengarna. För det rekommenderade priset på 4500 SEK så får man en telefon med både kompentent hårdvara samt en snabb och stilren mjukvara med många användbara funktioner och finesser.

4G

Fredrik :): Kommer den ha 4G och är den vattentät  som ex Z har idag?

LG: Optimus G har stöd för 4G och har därmed både blixtsnabb dataanslutning och processor.

Känsligt glas

Mr G: Hej, jag funderar på att köpa en LG Optimus G men jag har läst på olika forum att glasset på baksidan kan spricka helt utan anledning, dvs utan någon fysisk påverkan och därför är jag lite orolig. Täcker garantin detta i fall det händer? Det bör påpekas att detta gäller de nordamerikanska, sydkoreanska varianterna av optimus G samt Nexus 4. Kan det hända även för den internationella optimus g E975?

LG: Optimus G har likt Nexus 4 Gorilla Glas på både fram- och baksidan. Detta glas är väldigt reptåligt och hållbart men tyvärr inte okrossbart. Här gäller samma sak som om man förstör sin produkt på annat sätt, att garantin inte täcker detta.

Gränssnitt

Kikki: Hur rent androidgränsnitt har ni i eran jelly bean version?, är riktigt sugen på en F7 som presenteras på E3.

LG: Vi har som mål att erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt med ett snabbt och stilrent gränssnitt med tillägg av noga utvalda användbara funktioner, exempelvis Live zooming och QSlide på nya Optimus G.

Windows Phone

B.d: Kommer lg satsa på Windows  mobiler och firefox os

LG: För tillfället är det fokus på Android men vi håller givetvis kolla på andra OS hela tiden.

4X vs G

PH: Varför ska man lägga pengarna på Optimus G istället för Optimus 4X HD?

LG: Båda telefonerna ger väldigt bra prestanda för pengarna men dom stora skillnaderna är 4G-stöd, 13 MP kamera samt nyare processor.

Lanseringstid

ll: Varför tar det så lång tid att lansera era mobiler i Sverige? När en ny modell kommer i Korea, så lanseras föregående modell i Sverige...

LG: Det är många faktorer som påverkar detta där tillverkningskapacitet och utbud av komponenter är några. Vi har som mål att släppa de produkter som vi tycker är lämpade för den nordiska marknaden så snabbt som det bara är möjligt.

4G i Nexus 4

Cesse 00: Varför är det inte 4G i NEXUS 4 by LG?

LG: Nexus-enheterna släpps ju med "öppenhet" i åtanke, att dom skall kunna användas med de flesta operatörer. Då 4G är en så pass ny teknik så måste man göra anpassningar och större tekniska tester innan en 4G-telefon kan släppas hos en operatör. Därav valet att släppa Nexus 4 utan 4G-stöd.

Glas

Fredrik :): Har LG bättre glas ?

LG: LG använder senaste versionen av Gorilla Glas i sina premium-telefoner.

Prada

martin: Kommer LG prada 3.0 få 4.0 eller senare versioner av android eller kommer den att stanna på 2.3?

LG: Prada phone by LG 3.0 har redan uppdaterats till Android ICS 4.0, detta gjordes under våren ifjol.

Fysiskt tangentbord

RogMan: Hej LG gänget. Kommer ni nånsin ut med en Android med fysiskt tangentbord? Som tex HTC Desire Z eller Samsung Omnia Pro? I så fall skulle jag köpa den direkt. =)

LG: Skoj att höra att du skulle köpa en sådan produkt direkt:) Tyvärr har vi ingen passande produkt i vårt utbud just nu.

4G i optimus G

Erk-Du: Köper Opt G om alla LTE frkv. finns.Annars inte

LG: Optimus G stödjer alla 4G/LTE-frekvenser som används här i Norden, dvs 800, 900, 1800 och 2600 MHz. Så det är bara att köpa på:)

Varför LG

MN: Varför ska man välja just LG och inte Sony eller Samsung?

LG: För att, enligt oss, LG erbjuder mest prestanda för pengarna. Vår Optimus G kommer fulladdad med kraft och snabbhet till ett grymt pris på 4500 SEK.

G vs Nexus

Simon: Varför ska jag köpa en Optimus G isället för den billigare Nexus 4? Vilka fördelar får jag?

LG: Nexus 4 är en väldigt kompetent telfeon men Optimus G kan erbjuda 4G-stöd, 13 MP kamera och många funktioner och finesser som vi på LG har implementerat i mjukvaran.

5 tumsskärm

Rasmus : När kommer ni ut med en smartphone med 5 tums skärm och full hd så att ni har någon motsvarande Sony xperia z

LG: Redan nu så har det utannonserats en telefon för den asiatiska marknaden med en 5+ tums skärm och Full HD. Får återkomma om och isf när det blir aktuellt med liknande produkter här i Norden. 

Ny mobil

ph.hogmark: Vad har hänt med min inköpta super mobil Optimus 2X. Jag är fortfarande bunden till min mobiloperatör och kan inte köpa en telefon till.

LG: Då ditt nuvarande abonnemang går ut så kan du säkert passa på att byta till en ny, ännu vassare LG-telefon.

Xperia mot Optimus

PV: Har förbokat en Xperia Z efter att ha klämt på den och en Optimus G. Tycker tyvärr att er mobil kändes plastigare. Och har man sett och hållt i en 5-tums så blir det svårt at ta en 4,7. Har Optimus G några fördelar gentemot Xperia Z? Bortsett från att ni tycker att den är billig. Optimus 2X skulle vara bra sa ni men det var den inte!

LG: Vi tycker ju att designen på vår Optimus G är grym, och att kombinationen pris/prestanda är svårslaget. Sedan har vi ju ett egen variant av mjukvaran, Optimus UI, som är värd att titta närmare på.

Full HD

Diyar: Varför har ni inte petat in full hd skärm på optimus g? Ingen tillåtelse av samsung?

LG: Full HD innebär inte bara fördelar utan större skärmar med högre upplösning drar ju även mer ström. Vi har valt att köra med True HD+ som vi kallar det i Optimus G.

Och där avslutar vi chatten för idag!