Apputvecklare på hugget

Läs och snacka på din Android Wear

Bild: Android PT/Flickr (cc)

Smarta klockors pytteskärmar tvingar fram innovativa lösningar.

Publicerad Uppdaterad

Även om Android Wear ännu inte sitter på var persons handled har en hel del appar börjat dyka upp. De senaste i raden har fokus på att komma förbi de svårigheter med att göra annat än att ta emot notiser på de smarta klockorna som dess små skärmar för med sig. 

Attopedia är en app som låter dig läsa Wikipedia-artiklar på din Android Wear-klocka. Utvecklaren Dheera har tagit fram ett navigationssystem, vars svep-funktion är specialdesignad för att trycka in de inte sällan informationsfullmatade Wikipediaartiklarna på en så liten ytan som möjligt.

En uppdatering av Whatsapp låter dig inte bara veta att du fått ett nytt meddelande, du kan klicka fram fram alla dina senaste inkommande meddelanden och dessutom läsa dem i sin helhet. Därtill har du nu även möjlighet att svara på dem. Problemet med att få plats med ett fungernade tangentbord har man löst genom att du helt enkelt få tala in dina svar. Hur funktionen skulle fungera för svenska låter vi dock vara osagt. Android Wear har inget svenskt språkstöd i dagsläget eftersom Sverige inte tillhör de länder i vilka Android Wear ännu har lanserats. 

Källa