1
1
https://www.mobil.se/nyheter/lasarfraga-hur-viktigt-ar-det-for-dig-med-systemuppdateringar
569072
Nyheter
falskt
Aktuellt ämne av flera skäl

Läsarfråga: Hur viktigt är det för dig med systemuppdateringar?

[{ msrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/teaser-705/public/skarmavbild_2020-07-03_kl._12.01.47.png?itok=w6Ncgr5v', src: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/styles/retina/public/skarmavbild_2020-07-03_kl._12.01.47.png?itok=Mg_GFQgr', osrc: 'https://www.mobil.se/sites/mobil.se/files/skarmavbild_2020-07-03_kl._12.01.47.png', w: 2000, h: 994, title: ' ' },]
Samsung har utökat sin uppdateringsgaranti till tre systemversioner men ligger fortfarande efter Apple vars senaste Ios-version fungerar på fem år gamla mobiler. Men hur viktigt är detta för dig som konsument?

Samsung har meddelat att telefonerna i S-, Note- och A-serien kommer att få tre stora systemuppdateringar framöver, en garanti mer generös än den som ges med de särskilt certifierade Android One-mobiler som bland annat Nokia gör. Där lovas två större systemuppdateringar och säkerhetsuppdateringar i tre års tid. Säkerhetsuppdateringar till Android innehåller aldrig nya funktioner utan är bara ett sätt att plugga igen säkerhetsluckor och rätta buggar.

Det är ofta dyrare mobiler som över huvud taget uppdateras med nya systemversioner, för budgetmodeller är det inte säkert att man får se mer än någon enstaka säkerhetsuppdatering.

För Ios ser det lite annorlunda ut. Där följs varje större systemversion av flera mindre som både kan innehålla korrigeringar och nya funktioner. Apple har också konsekvent sett till att uppdateringarna fungerar på mobiler som är uppemot fem år gamla.

Samtidigt blir skillnaderna i nya systemversioner mindre allteftersom systemen mognar. Och hur många av er har faktiskt råkat ut för att någon utnyttjat en säkerhetslucka i mobilen för att orsaka skada? Spelar dessa uppdateringar över huvud taget någon roll?

Det frågar vi er läsare som själva får berätta för oss om en garanti om systemuppdateringar är något som påverkar ert köpbeslut.

Hur viktigt är det att din nya telefon får systemuppdateringar?

Hur viktigt är det att din nya telefon får systemuppdateringar?

Resultatvisning: 
0
569071