Många buggar

Läsarnas problem med Android 8.0 på Galaxy S8

Galaxy S8 Plus.

Samsung har stoppat uppdateringen av Galaxy S8 till Android 8.0 Oreo, och en orsak kan vara de många problem våra läsare vittnar om.

Publicerad Uppdaterad

Samsung tog god tid på sig att betatesta Android 8.0 Oreo till Samsung Galaxy S8, man började i november och först nu i februari kom den officiella versionen. Men tydligen var det inte tillräckligt. Samsung stoppade uppdateringen, efter att den funnits ute någon dag här i Sverige. Man har ännu inte gett någon officiell förklaring, men av de rapporter vi fått från läsare verkar uppdateringen ha allvarliga problem med buggar. Här på Mobil har vi inte haft några problem med vår uppdaterade S8, och många läsare berättar också om problemfria uppdateringar, men andra har inte haft samma tur.

Värst drabbade är de vars telefoner på olika vis hängt sig under uppdateringsprocessen. Vi har hört om minst åtta fall där uppdateringen fått mobilen att låsa sig, vanligast är att den fastnat i en omstartsloop där bara Samsungs logga visas på skärmen.

Även bland de som lyckats installera uppdateringen förekommer problem. De två vanligaste, med flera läsare som hört av sig med dessa problem, verkar dels vara att batteritiden blivit sämre, dels att notifieringsljudet börjat krångla. Till exempel fick en läsare upprepade signaler om ny notifiering trots att det inte fanns någon i mobilen.

Till de mer ovanliga problemen hör svårigheter att dela foton i appar, och en läsare som inte längre kan avsluta telefonsamtal, då ingenting händer när man trycker på skärmens röda knapp.

Med tanke på de många problemrapporter vi fått ta del av verkar det i alla fall ha varit rätt av Samsung att stoppa uppdateringen, och nu väntar vi bara på en officiell förklaring och en snabb ny version, så att de som hunnit uppdatera och fått problem kan få dem lösta.

Klockan tio nu på förmiddagen meddelar Samsung Sverige till Mobil att de undersöker saken och inte har någon ytterligare information att ge just nu.