Annons

Snabbstartad

Lätt Android-dator från Toshiba

När Toshiba lanserar sin första dator med Android är det samtidigt en ovanligt lätt dator där batteritiden ändå uppges vara jämförbar med tyngre konkurrenter.

Publicerad Uppdaterad

Om Toshibas egna uppgifter stämmer har AC100 en driftstid på 8 timmar och med tanke på att den bara väger 870 gram är det verkligen inget att skämmas för. Tillverkaren väljer dock att hellre betona hur länge datorn kan befinna sig i viloläge utan att behöva laddas. Utan att närmare gå in på vad man menar med  "blandat användande" uppger man att med ett visst mått av just den typen av användande kan datorn, om den i övrigt befinner sig i viloläge, klarar sig i upp till 7 dagar på en laddning. Under den tiden uppges datorn också kunna startas från viloläge på mindre än en sekund.

AC100 ska komma ut på marknaden i augusti och kommer då att levereras med version 2.1 av Android. Utöver funktionerna som ingår i systemet finns ett antal förinstallerade applikationer i mjukvaran. Bland annat finns en fullversion av Documents to go som gör att man både kan öppna och ändra i Office-dokument samt en mediaspelare som Toshiba tagit fram.

Wlan med stöd för 802.11b/g/n är standard, däremot är inbyggt 3g-modem en funktion som man får betala extra för.

Toshiba använder sig av en Nvidia Tegra-processor och har utrustat AC100 med ett ram-minne på 512 megabyte. Lagringsutrymnmet är en av de saker som tillverkaren kompromissat med, det består av ett flash-minne på 8 gigbyte.  Behöver  man mera utrymme finns det plats för SD-minneskort. Att man bara har en usb- och en minUSB-port gör att AC100 även på den punkten ligger under genomsnittet.

Datorn har måtten 262x190x21 millimeter och väger 870 gram.

Toshiba har inte gått ut med några prisuppgifter för AC100.