https://www.mobil.se/nyheter/lenovo-g-r-surfplatta-med-inbyggd-projektor
557608
Nyheter
Padda med projje

Lenovo gör surfplatta med inbyggd projektor

Lenovos senaste surfplatta vill bli din kompis i konferensrummen med en inbyggd projektor.

Mobila enheter med inbyggd projektor har inte haft det speciellt enkelt för sig på marknaden. I Sverige är det egentligen bara Samsungs Galaxy Beam som vi sett lanseras och där var resultatet inte allt för imponerande.

Nu släpper Lenovo en surfplatta på 13 tum under namnet Yoga 2 Pro som har en projektor inbyggd. Om den kommer hit till Sverige är oklart i dagsläget dock.

Projektorn sitter monterad på ena kortsidan av plattan, antagligen för att kunna använda den någorlunda smidigt samtidigt som du visar saker och hela maskineriet ska landa på 500 dollar, vilket direktöversatt blir cirka 3 600 kronor. I övrigt är plattan begåvad med en upplösning på 2560 x 1440 pixel, medan projektorn i sig får nöja sig med upplösningen 854 x 480 pixel och en ljusstyrka på 40-50 lumen. Utöver projektor innehåller den tjockare delen av surfplattan även ett inbyggt stöd för bättre vinkling på ett bord och även en subwoofer. En fyrkärnig Intel-processor driver det hela och det är Android 4.4 som valts som system för det hela.

Är projektor nästa stora grej för surfplattor? Kommentarsfältet är ditt!