Androidplatta med Ipad Pro-känsla

Lenovo har släppt Lenovo Tab Extreme – Ger mer

En skärm på hela 14,5 tum kombinerat med funktioner för både underhållning och produktivitet gör den här plattan till ett självklart flaggskepp. Priset blir cirka 13 000 kronor när plattan kommer ut i butik i mars.

Publicerad Uppdaterad

Lenovo Tab Extreme är en surfplatta med Android som Lenovo just nu lanserar på CES-mässan i Las Vegas. Plattan levereras i paket med både bakbelyst tangentbordsställ och penna. Just tangentbordsstället ska enligt Lenovo själva göra hela konstruktionen tillräckligt stadig för att den ska kunna användas som en bärbar dator både om du sitter vid ett bord eller har enheten i knät. Pekplattan i tangentbordet har stöd för Androids svepgester så att du kan styra allt utan att behöva sträcka dig och svepa på själva skärmen. 

Plattan drivs av ett Mediatek Dimensity 9000-chip och släpps med Android 13 med garanterade uppdateringar i tre år, till och med Android 16 alltså. Skärmen är en oled-skärm på hela 14,5 tum med 3K-upplösning, 3000 x 1876 pixel och upp till 120 hertz uppdateringsfrekvens. Ljudet sköts av åtta JBL-högtalare. 

För produktivitet har vi förutom tangentbordsstället då även två usb-c-portar, vilket innebär att du förutom att ladda det 12 300 mAh stora batteriet även kan använda plattan som extra skärm till en dator eller tvärtom, ansluta en extern skärm till plattan. Lenovo Tab Extreme väger 740 gram om vi inte räknar med tangentbordsstället och plattan i sig har ett integrerat ställ som du kan vika ut, vilket gör att den kan stå själv i både liggande och stående läge. 12 GB arbetsminne har enheten och utöver 256 GB intern lagring finns även plats för minneskort om du vill utöka lagringen ytterligare.

Cirka 13 000 kronor inklusive penna och tangentbordsställ ska plattan kosta när den kommer ut i mars i år.