https://www.mobil.se/nyheter/lenovo-hintar-om-en-ny-speltelefon-satter-prestandarekord
568279
Nyheter
Ny spelvärsting på gång

Lenovo hintar om en ny speltelefon – sätter prestandarekord

Via flera inlägg på den kinesiska sajten Weibo ger Lenovo hintar om att det är en ny speltelefon på gång.

Weibo, den kinesiska sociala mediersajten används frekvent som en plattform för att publicera rykten, små hintar eller bitar av information om kommande modeller och tekniker. Så också denna gång då Lenovo petade ut två bilder som pekar mot att en spelmobil av det fräsigare slaget skulle vara på gång. Enligt publiceringarna på Weibo ska den nya telefonen ha uppmäts med benchmarkprogrammet Antutu, som används för att mäta hur snabb en telefon är, och ska då ha fått över 600 000, vilket skulle vara det snabbaste som uppmäts. 

En sak som bekräftats är att den nya telefonen kommer att drivas av ett 5G-kompatibelt Snapdragon 865. Men mycket mer information än så har vi inte tillgång till ännu. Vissa påstår att namnet kommer att bli Lenovo Legion, men det, liksom mycket annat, återstår att se. 

Lenovo och deras helägda dotterbolag Motorola Mobility har velat fram och tillbaka flera gånger om vilka varumärken de ska använda för sina smartphones, Motorola eller Lenovo eller båda två. I Sverige använder man bara varumärket Motorola, eller Moto, men sedan en tid tillbaka har Lonovo och Motorla slagit dsamman sin smartphoneutveckling så oavsett namn är det samma team bakom. I det här fallet säger ryktena att Lenovo ska använda sitt varumärke för gamingdatorer, Lenovo Legion. Andra exempel på speltelefoner med samma upplägg är Asus som använder sitt Gamingvarumärke ROG och tidigare även Razer.