https://www.mobil.se/nyheter/lenovo-kan-ha-telefon-utan-bade-kanter-och-sensorpanel-pa-gang
565289
Nyheter
Spännande skiss

Lenovo kan ha telefon utan både kanter och sensorpanel på gång

● BILDSPEL
”Fyra teknologiska genombrott” ska ligga bakom designen på Lenovos smartphone Z5, som att döma av en nyligen publicerad skiss har ett frontstycke som består helt och hållet av skärmyta.

Många telefontillverkare har gjort anspråk på att ha lanserat enheter med ”enbart skärm” på frontstycket. Ingen har dock gjort det ännu, om vi ska vara helt ärliga. Det finns antingen en sensorpanel som hyser kameror och sensorer i överkant, eller så har telefonen en kant nedtill där man placerat fingeravtrycksläsaren. Men kinesiska Lenovo kan möjligen ha en enhet på gång vars skärm utgör nästan hela frontstycket. Chang Cheng – det vill säga en av elektronikjättens chefer – har nu nämligen publicerat både en skiss och en rejält beskuren bild på en enhet med en skärm som sägs täcka hela 95 procent av framsidan. Att döma av skissen så utgörs de resterande fem procenten av de mycket tunna kanterna runt om. 

Mycket är oklart

Enligt Cheng så ska man ha gjort ”fyra teknologiska genombrott” i arbetet med telefonen, som också ska vara baserad på ”18 patenterade teknologier”. Exakt vad det handlar om går Cheng däremot inte in på. Vi vet således inte hur man tänkt kring vare sig selfiekameror, eventuella sensorer eller fingeravtrycksläsare. Vad vi inte heller vet är i vilket stadium produkten befinner sig eller om den till och med kanske bara är ett ”galet koncept”. Lenovo kallar den hur som helst Z5 och med tanke på att man pratar om patenterad teknik och genombrott, så bör det åtminstone röra sig om mer än bara en skiss och en rendering. Vi får helt enkelt damma av den gamla slitna klyschan ”den som lever får se”. 

Annons