Två år efter debuten

Lenovo skrotar varumärket ZUK

ZUK drar nu sin sista suck.
ZUK drar nu sin sista suck.

Kinesiska Lenovo säljer mobiltelefoner under flera varumärken. Det senaste – och sannolikt minst kända av dem – är dock på väg att försvinna.

Publicerad Uppdaterad

Det ska inte vara ekonomiska orsaker som ligger till grund för Lenovos beslut att nu fimpa varumärket ZUK Mobile. Faktum är att Lenovo inte gått ut med någon officiell förklaring alls. Men ZUK läggs ned, och fortsättningsvis kommer man att sälja mobiltelefoner enbart under varumärkena Moto och Lenovo. 

Bara två år gammalt

Zuk Mobile lanserades för två år sedan och sedan dess har det släppts fem telefoner under varumärket, varav den senaste var ZUK Edge. Just ZUK Edge fick ett fint mottagande och hade vissa framgångar på den kinesiska marknaden, vilket gör beslutet att lägga ned varumärket ännu lite klurigare att förstå sig på. 

Inget mer flaggskepp

Den planerade flaggskepps-modellen ZUK Z3 ska inte heller bli av som planerat. Däremot kommer det skräddarsydda gränssnittet ZUI Android UI att överleva, men enbart på Moto-telefoner som säljs på den kinesiska marknaden. 
Den som vill ha en smartphone som i någon mån kan jämföras med ZUK vad gäller prestanda och pris kan titta närmare på Oneplus, vars enheter har en hel del gemensamt med ZUK. 

Källa