https://www.mobil.se/nyheter/lenovos-kommande-z5-pastas-fa-45-dagars-standbytid
565341
Nyheter
Ännu en imponerande egenskap

Lenovos kommande Z5 påstås få 45 dagars standbytid

Lenovo fortsätter att portionera ut fascinerande fakta om sin kommande enhet Z5. Den senaste uppgiften gör gällande att telefonen får en standbytid på imponerande 45 dagar.

Lenovo-chefen Chang Cheng har utlovat en telefon som bygger på 18 patenterade teknologier och som han påstår är direkt banbrytande på flera olika sätt. Javars, normalt sett hade vi nog avfärdat ett dylikt påstående som rent marknadsföringstugg. Men om de tämligen konkreta uppgifter som Cheng hittills kommit med verkligen stämmer, så är vi nog böjda att hålla med om att Lenovo Z5 kan bli en telefon som höjer ribban både ett och två snäpp. Den första nyheten Cheng kom med rörde skärmen, som sägs vara helt kantfri. Vivo har alldeles nyligen förvisso seglat upp som en het kandidat till att hinna före just med den saken, men det är så klart ändå en intressant egenskap. Nästa uppgift handlade om lagringsutrymmet, som av allt att döma tycks landa på hela 4 TB. Den uppgiften var dock aningen diffus och bör nog tas med en nypa salt. Dessutom kan man fråga sig om särskilt många har behov av så mycket lagringsutrymme i dessa tider av streaming- och molntjänster. Och nu kommer uppgifter om att telefonen får en standbytid på hela 45 dagar. 

Publicerades på Weibo

Det är ingen diffus uppgift från någon märklig källa det handlar om, utan det är återigen Chang Cheng som kommit med uppgifterna på det kineiska sociala nätverket Weibo. Påståendet är måhända svårt att tro på, även om det faktiskt finns smartphone-enheter av det lite enklare slaget som har riktigt imponerande standbytider. Philips gamla W6610 från 2014 hade till exempel en uppgiven standbytid på hela 67 dagar, men den hade å andra sidan en skärm med upplösningen 540 x 960 pixlar och inga direkt upphetsande specifikationer i övrigt. Asus Zenfone Max har tack vare sitt batteri på 5 000 mAh en standbytid på upp till 38 dagar och även Xiaomis Mi Max erbjuder liknande prestanda. Cheng nämner inget om batteristorleken i Z5. Vad han däremot skriver i inlägget att inbjudningar till lanseringen av telefonen kommer att skickas ut ”inom kort”. Exakt vad det innebär återstår dock att se.