Imponerande siffror

Lenovos Z5 Pro GT krossar allt motstånd i benchmarktest

Lenovo offentliggjorde igår sin nya flaggskeppstelefon Z5 Pro GT i Kina, och enligt färska benchmarksiffror så bjuder telefonen på en näst intill alarmerande fin prestanda.

Publicerad Uppdaterad

Lenovos Z5 Pro GT tycks initialt bara vara ämnad för den kinesiska marknaden. Den som vill ha en telefon med maximal prestanda lär dock drömma våta drömmar om en lansering i Europa, efter att benchmarksiffror från Antutu nu visat att den här enheten är en riktig skåpställare. Telefonen spöar bland annat samtliga nya Iphone-enheter, Huaweis hela Mate 20-serie och Oneplus 6T och placerar sig överst med smått sanslösa 368 480 poäng (Iphone XS har andraplatsen med 356 501 poäng).

Väl tilltaget arbetsminne

Telefonen har Qualcomms pinfärska Snapdragon 855-chipp och hela 12 GB arbetsminne. I överigt handlar det om en enhet med 6,4-tums AMOLED-skärm med dubbla bakkameror och en batterikapacitet på 3 350 mAh. För den som blir sugen är utsikterna dock inte särskilt goda för en lansering i vår del av världen. Lenovo tenderar att satsa primärt på varumärket Motorola både i USA och Europa. Men vi lär sannolikt få se fler telefoner med prestanda i den här klassen framöver, i takt med att tillverkarnas enheter med det nya Snapdragon 855-chippet lanseras. 

Källa