Nio personer åtalade

Leverantör anklagas för att ha sålt vidare Samsungs skärmteknologi

En av Samsungs leverantörer påstås ha sålt den koreanska elektronikjättens skärmteknologi till ett bolag i Kina, och nu står nio personer hos leverantören åtalade.

Publicerad Uppdaterad

Det är åklagare i Sydkorea som nu har åtalat vd:n och åtta anställda på företaget Toptec, efter att det kommit uppgifter om att man sålt vidare Samsungs proprietära teknologi för böjda OLED-skärmar till ett företag i Kina. Gruppen ska ha upprättat ett skalbolag som fått information i form av utrustning och skisser från Samsungs dotterbolag Samsung Display. Informationen har sedan sålts för motsvarande 125 miljoner kronor, menar åklagarna. 

Leverantören förnekar saken

Toptec – som tillverkar utrustning för tillverkning av skärmpaneler – hävdar att man inte gjort något fel och att man kommer att samarbeta i utredningen av saken. Enligt dem har man aldrig någonsin sålt affärshemligheter till någon kinesisk kund, och man säger sig nu hoppas att sanningen ska komma fram i samband med de rättsliga förhandlingarna. En talesperson för Samsung säger till Reuters att man i framtiden kommer att jobba hårdare med att skydda sin teknologi. 

Källa