https://www.mobil.se/nyheter/levis-och-google-har-redan-en-ny-smart-jacka-p-g-ng
564171
Nyheter
Ett smart beslut

Levi's och Google har redan en ny smart jacka på gång

Levi's ”smarta” jacka – ett samarbete med IT-jätten Google – blev kraftigt försenad och släpptes först för tre veckor sedan. Men trots att produkten nätt och jämnt blivit torr bakom öronen så aviserar Levi's nu att man har en uppföljare på gång. Och det handlar inte bara om en ny design, utan om en jacka med mer funktionalitet än den tidigare.

Det är i samband med Wall Street Journals konferens D.Live som Levi's vd Chip Bergh nu avslöjat att man fortsätter samarbetet med Google kring Project Jacquard-plattformen, det vill säga utvecklingen av smarta kläder. Den jacka som nyligen släpptes kunde väl i ärlighetens namn inte användas till exceptionellt många saker, men den fungerade å andra sidan som den skulle. Nästa produkt kommer enligt Bergh att ha mer funktionalitet. ”Om det handlar om funktioner som inte kräver en skärm, så finns en stor chans att de implementeras i nästa plagg från Levi's och Google” sade han. 

”Bara början”

Bergh menar att vi bara sett början på konceptet med uppkopplade kläder. I framtiden menar han att de konduktiva trådar som finns i Project Jacquard-jackan sannolikt kommer att vävas in i alla former av kläder. Badkläder skulle till exempel kunna ha fibrer som fångar upp information om antal längder och användarens puls. På frågan om röststyrning kan bli aktuellt för plagg inom en överskådlig framtid så var Bergh desto mer skeptisk. ”Fibrer har inte lärt sig lyssna ännu” konstaterade han. När nästa plagg från Levi's och Google kan tänkas släppas är oklart. 

Relaterade artiklar