Från fredagens chatt

LG: "Böjda skärmar nästa stora grej"

På fredagen hade mobil.se besök av LG, som svarade på era frågor om nya toppmodellen LG G2, andra modeller - och vad man tror är nästa steg inom mobiltelefoni.

Publicerad Uppdaterad

Nästa toppmodell

Burken: Kommer ni med en ny toppmodell senare under året eller kommer det någon ny telefon av er det här året lagom till jul överhuvudtaget. 

LG: Vi siktar alltid på att släppa toppmodeller med jämna mellanrum och kommer bland annat med vår nya surfplatta inom ett par veckor. 

Iphone 5 stort hot?

Burken: Tycker ni att iPhone 5s är ett stort hot för er nu på tanke på deras höga betyg jämfört med lg g2

LG: Apple brukar ju nästan alltid få höga betyg så det är ingen nyhet. Vi ser inte kompetenta lurar från andra tillverkare som ett hot utan mer som en utmaning:)

Uppdateringar till G2

Anders: Är riktigt nära att köpa en G2, förstärks ytterligare när man läser alla bra recensioner dom flesta mobilsajter ger den. Vad man tyvärr också kan läsa är att LG är dåliga på att uppdatera sina mobiler med tex programuppdateringar etc. Hur snabbt kommer nya uppdateringar att se ut till G2?

LG: Vi har fått väldigt bra feedback hittils, både från kunder, slutanvändare och media, och det är givetvis otroligt roligt. Då det gällar kommande uppdateringar till G2 så återkommer vi då vi har mer information.

Känner för LG G2

Caesar Ringström: Vilken telefon av alla ni har gjort är ni mest stolta över?

LG: Vi är stolta över alla våra telefoner men just G2 känner vi lite extra för.

Quick Windows-fodral

Patrik: Kommer det integrerade flipcasen att släppas i Sverige, el den man bara trycker utanpå bakskyddet?

LG: Om det är det så kallade Quick Window- fodralet du menar så skall det finnas tillgänligt från idag hos flertalet återförsäljare.

Inget "hemläge"

Kristoffer: Hej, jag undrar om telefonen kommer att ha ""enkelt hemläge respektive standardläge precis som Samsung Galaxy S4

LG: LG G2 kommer inte att ha ett enkelt hemläge, dock så kan man anpassa sitt gränssnitt att passa de flesta.

Därför dök G Pro aldrig upp i Sverige

jo: hur bra kan den här  lg g2 också  varför kom den   LG Optimus G Pro inte  till sverige??

LG: Anledningen till att vi inte släppte Optimus G Pro var att vi ville lägga allt fokus på Optimus G och nu G2.

4 frågor om LG G2

Tomas Källström: 1. Jag är sugen på LG2, men några användarupplevelser beskriver att standby tiden är dålig,rinner flera procent per timme, några har löst det med en ""systemåterställning"". Är det nåt känt problem och nåt som kan åtgärdas?

2.

Telefonen får kritik för att notifieringsskärmen är nedsmetad med mycket lull lull, vissa hävdar att detta går att konfigurera, har ni nån bild eller liknande på hur slimmade den kan vara om jag mest vill se mina mail etc?

3. Finns det nån plan för uppdateringar kring Android versioner, några varnar mig för att LG är dåliga på detta.

4. Har ni nån hint om Nexus 5, om tex den kommer ha lika bra batteritid, så att den kan var intressant?

LG: Många frågor i en:)

1. Vi har hört enbart positiva synpunkter om batteriet och våra egna erfarenheter bekräftar även detta. Så något känt problem med batteriet har vi inte. Men skulle man uppleva att batteriet inte presterar bra så kan man vända sig till våran emineta Service & Support.

2. Notifieringsskärmen kan anpassas i stor grad. Vissa gillar mycket ""lull-lull"" medan vissa vill ha ett mer avskalat gränssnitt, G2 kan anpassas för att passa de flesta.

3. Gällande kommande uppgraderingar till G2 får vi återkomma till då vi har mer information.

4. Nexus 5?

Android 4.2 till LG G2

Rasmus: Hej, jag undrar när ni tänker släppa Android 4.3 till lg g2, blev utvald som testpilot och kan bara säga att den är helt fantastisk.

LG: Grattis till utmärkelsen, det var en hård konkurrens. Vi återkommer med mer info om uppdateringar då vi vet mer.

Optimus G sämre än G2?

jesper broberg: är lg optimus g  sämmre en lg g2 mvh jesper broberg

LG: Tittar man på specifikationerna så är ju Optimus G inte lika kraftfull som G2. Samtidigt så kostar den mindre och har en lite annorlunda design som kanske passar vissa bättre.

G2 inte vattentålig

Miguel: Har hört mest positiva recensioner om G2 men ett område jag inte hört så mycket om är hur den tål fukt eller kyla med anledning av att jag bor i ett kallt område och har tänkt använda den när jag springer. Är det något man ska akta sig för?

LG: G2 är en premium-modell som har en robust byggkvalitet så lite fukt och kyla skall den tåla. Dock så är den inte vattentät så passa dig för att bada med den.

Knappar på baksidan

Patricio: Hej varför valde ni att ha alla knapparna på baksidan på eran nya g2?

LG: En anledning är helt enkelt att många användare har sitt pekfinger placerat på baksidan, även fast mobilen har knapparna på sidan eller ovanpå. Vi har givetvis gjort massa undersökningar som har bekräftat detta. Sedan ger det även en mycket större aktiv skärmyta på framsidan av telefonen, där ramarna på G2:an är otroligt tunna. Jag rekommenderar dig att åka ut till någon butik och uppleva den på plats.

Svensk snabbstartsguide

Kenneth: Kommer svensk manual med telefonen?

LG: Det medföljer en snabbstartsguide medan den svenska manualen laddas ner på våran hemsida.

Böjda skärmar nästa grej

Wiseman: Hur ser ni att nästa steg inom smartphone telefonerna kommer att gå? Alltså vad blir nästa heta grej?

LG: Som många säkert har sett så går det ju heta rykten om böjda skärmar på mobiler och detta är ju något som finns på TV-apparater redan. Så jag tror att böjda skärmar på mobiler kommer att vara en het potatis under den närmsta framtiden.

"Därför ska man välja LG"

Caesar Ringström: Varför ska man just välja LG? 

LG: Det finns många anledningar tycker vi, grym hårdvara, snygg design samt intuitiv användarupplevelse. Sedan får man även väldigt mycket telefon för pengarna om man väljer en telefon från LG.

Mindre modell från LG

selle: Har ni någon mindre toppmodell på kommande? 4,3'' - 4,5'' eller?

LG: Vi har ju våran Optimus F5 som vi släppte innan sommaren. Det är inte en telefon med dom kraftfullaste specifikationerna men för priset man betalar får man en väldigt kompetent 4G-mobil.

G2 och Xperia Z1

Hej: Hej, Jag har tänkt att välja G2 eller Xperia Z1 och ska köpa en av dem imorgon. Så jag undrar om ni kan ge mig några tips och anledningar till att varför jag ska välja er LG G2? MVH

LG: Vi har ju en lite annorlunda design där knapparna är placerade på baksidan, optimalt placerade knappar enligt oss. Detta gör att en större del av framsidan kan användas till aktiv skärmyta och ger bland annat otroligt tunna kanter. Sedan så tycker vi att man får absolut mest telefon för pengarna om man väljer en G2 från LG.