https://www.mobil.se/nyheter/lg-bekraftar-lansering-av-sin-forsta-5g-telefon-pa-mwc
566527
Nyheter
Samarbete med flera operatörer i Asien, USA och Europa

LG bekräftar lansering av sin första 5G-telefon på MWC

Vi har tidigare berättat att LG ska lansera nyheter på Mobile World Congress i Barcelona men nu kommer nya uppgifter om att det kan handla om två flaggskepp.

När LG tidigare i år meddelade att de lanserar nytt den 24 februari, dagen innan den stora mobilmässan i Barcelona så sa man samtidigt att temat för lanseringen var "Goodbye Touch", vilket insinuerade att man hade ett alternativt sätt att interagera med telefonen. Det har sedan dess spekulerats om att LG har ett gestbaserat styrsätt på gång och i den video som då publicerades visas hur en hand tar fram och sedan viftar bort en text på en skärm utan att röra skärmen i fråga.

Bekräftad presskonferens

Att LG ska lansera nytt den 24 februari är alltså bekräftat, men nu säger upggifter tilll koreanska ET News att LG ska släppa både LG G8 Thinq och en ny 5G-telefon kallad LG V50 Thinq 5G på sin presskonferens i Barcelona söndagen den 24 februari. Tidigare har LG släppt en telefon i G-serien på våren för att sedan komplettera med en telefon i V-serien senare under året, men om de här nya uppgifterna stämmer så är det första gången de två flaggskeppsmodellerna släpps samtidigt. Uppgifterna säger att 5G-telefonen V50 ska komma ut i mars och Sydkorea hör till de länder i världen som ligger längst fram i sin utveckling av 5G så uppgifterna är inte orimliga. Man uppges arbeta med både tre inhemska operatörer i Sydkorea och med amerikanska Sprint. LG G8 Thinq är däremot tänkt att lanseras globalt.

Bland specifikationerna för LG V50 Thinq 5G nämns en skärm på 6 tum, Qualcooms senaste chipset Snapdragon 855 och ett batteri på 4000 mAh. Namnet på LG:s kommande 5G telefon är inte bekräftat av bolaget själva, men LG har bekräftat att man kommer att visa upp sin första 5G-telefon på eventet i Barcelona och att den telefonen ska vara utrustad med ett mer avancerat kylsystem som LG säger är 2,7 gånger större än vätskekylningssystemet i LG V40. 

LG V40 lanserades i början av oktober 2018, men fick trots att LG intygat att man ska satsa mer på den svenska och nordiska marknaden aldrig någon distribution här. LG säljer här istället föregångaren V30 tillsammans med flaggskepet LG G7 Thinq.